Grappa

Hem » Grappa

35:-/cl

Vad är grappa?


Grappa Antico Borgo (Husets) 38 %

En klar, harmonisk och len grappa men en aning bärighet. Druvsammansättningen är en mix av lokala druvor såsom Greco, Fiano och Falanghina från Kampanien. Medellång eftersmak.

 

Grappa Amarone 40 %
Denna grappa är gjord på resterna vid framställning av ett av Italiens bästa viner, Amarone med en handskriven etikett samt ett sigill som visar att det är en kontrollerad framställning och bästa kvalité. Den har en klar färg och en mjuk och rund lite sötaktig ton.

 

Grappa di Vermentino 42 %
Ljus och klar grappa med en doft av blommor, gröna buskar och färskpressad lime. Torr, delikat, balanserad och kraftig grappa med lång eftersmak.

 

Grappa di Cannonau 42%
Klar och fin grappa med en intensiv och kraftig doft av kryddor. Torr, rund och karaktäristisk grappa med ett delikat avslut och medellång eftersmak.

 

Grappa Affinata (Lagrad) 40 %
Affinata betyder välarbetad och är bl.a. ekfats lagrad i 18 månader. Den består av merlot och Marzemino druvor från området Trentino. Ljus brun, nästan rostfärgad grappa med en något vass arom men ändå väl avrundad och med god och lång eftersmak.

 

Grappa Chardonnay Le Dicotto Lune (Lagrad) 41 %
Druvorna Chardonnay tas ifrån de bästa områdena kring Trentino. Vacker bärnstensbrun färg. Lagrad i mer än 24 månader på rostade körsbärsfat. Rund i smaken och en fruktighet med toner av bär och en aning vaniljarom.

 

Grappa Prosecco Valdobbiadene 38 %
En klar, torr och frisk grappa men ändå harmonisk i smaken. Gjord på Prosecco druvan som annars används till att göra goda friska mousserande viner. Serveras gärna lite kallare efter Desserten.

 

Grappa di Cannonau Ambrata (Lagrad) 42 %
En gyllenbrun ekfatslagrad grappa med en doft av kryddor, lakrits och kanel med toner av fat. En varm, mjuk och harmonisk smak med lång avrundad eftersmak.

 

Grappa Brunello di Montalcino 42 %
Druvorna till denna grappa är Sangiovese Grosso och är särskilt utvalda och ger en klar och intensiv grappa och med aning kryddig ton, men väl avrundad. En Kraftig smak av den typiska Brunello druvan och rik på alkohol gör att denna Grappa passar utmärkt som avslut på en god middag.

 

Grappa di Nebbiolo da Barolo (Lagrad) 45 %
En mörk och fin grappa med en intensiv och kraftig doft. En eldig kraftig smak med tydlig struktur från druvan Nebbiolo och dess karaktär, såsom torr, kraftfull och rik på tanniner och syra. Den grappa ger även en medellång och god eftersmak.

 

Grappa Sole Rosso Sangiovese Ris. (Lagrad) 40%
Druvor är Sangiovese. Mörk intensiv bärnstens färg med mjuka och väl avrundade toner av torkad frukt, vanilj, kryddor och trä med en aning mörk choklad. Lagrad 1 år på ekfat.

 

Grappa Giare Affinata Amarone (Lagrad) 41%
Druvor är Molinara, Rondinella och Corvina Veronese. Mörk fyllig gyllenbrun färg. Rik och intensiv grappa med sammets lena toner av mörka frukter, choklad och kaffe. En grappa med lång utvecklad eftersmak och rika avslutande toner av fat och trä.

 

Grappa Giare Affinata Gewurztraminer (Lagrad) 41%
Druvor är Gewurztraminer. Ljus och klar bärnstensfärg. Intensiv fruktighet i doft och en stark, aromatisk grappa med intensiva toner av torkad annans, äpple och ett avslut av honung.